Бабичка, опитвайки се да яде в суши бар с клечки, оплете три пуловера.
*
„СУШИ С ЕЛДА”
Необходими продукти:1 ч.ч.елда,1 кутийка сирене Филаделфия-нискомаслено,пушена сьомга -100 гр.,3-4 листа НОРИ(водорасли),1 авокадо,ролца от раци(сурими),.
Елдата се сварява много добре и се отцежда,слага се в купа и се омесва със сиренето Филаделфия,става като паста.В тиган с капка зехтин запичам ролцата от раци-стават много по вкусни.Лист „Нори”поставям върху дървена дъска и половината го намазвам с пастата от елда и сирене,върху нея по цялата широчина поставям от сьомгата,до нея резенчета авокадо, и след това леко запечените рулца.Започвам да навивам бавно и спокойно -получава се много стегнато руло.Нарязвам го с много остър нож на 8 парченца.Така правя и останалите сушита,до свършване на продуктите,като всеки може да промени някой продукт по желание.
Умна кухня,Сряда 07.08.13,ден 64!
Умна кухня,Четвъртък 08.08.13,ден 65!