Хубав,много интересен ден!
Забърках любимата си и единствена закуска -прекрасен шейк ванилия с пресни малини,обожавам ги!
Рецептата ми за днес е „Пилешко филе по италиански”:
необходими продукти за 2 порции:
-2 голями хубави парчета пилешко филе
-100 гр.морцерела
-80 гр.рукола
-8-10 доматчета „чери”
-50-60 гр качествено бяло вино
-сол,бял пипер,зехтин,балсамов оцет
Филетата се измиват ,подсушават и осоляват.В нагорещен по дълбок тиган много малко намаслен ,се поставя филето и само се запечатва от 2-те страни.
В нагорещена фурна, в тавичка се слага малко зехтин и бялото вино,поставят се филетата,върху тях се поставя морцарелата ,нарязана на колелца,поръсва се с малко бял пипер , и се запича за около 15 мин.,да се разтопи леко морцарелата!
В малка купа се нарязва на едро руколата,овкусява се със сол,зехтин и балсамико и се много добре.
В плоска голяма чиния се слага руколата , а върху нея – топлото филе с морцарела.Отстрани ,чинията се украсява с черитата ,нарязани наполовина!
Красива,вкусна,изискана и елегантна храна!
Прекрасна нощ!
Умна кухня,Неделя 11.08.13,ден 68!
Умна кухня,Понеделник 12.08.13,ден 69!