Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 06.11.2013 23:57
Наскоро четох, че американци изпращат старите си дрехи на бедните в Африка. Безмислено е, никога не съм виждал африканец с талия 120 сантиметра.
*
„ПИЛЕШКО ФИЛЕ С КАПЕРСИ”
Продукти за 4 порции:
-4 бр.пилешко филе,
-2 с.л. песто(аз си го правя прясно от връзка босилек,сол,100-150 гр.зехтин ,малко кедрови ядки или суров орех 3-4 ядки,става с чудесен аромат и вкус,а остатъка се затваря в бурканче в и се държи в хладилника)
-200-250 гр.кисело мляко,
-каперси,
-20 -30 гр.масло.
-кориандър,черен пипер,къри,сол,зехтин,
-3-4 с.л.настърган пармезан.
Пилешките филета се запечатват със 1 с. л..зехтин за по 2 мин.и от 2-те си страни.Предварително си подготвям соса от киселото мляко ,пестото,кориандъра,сол и заливам пържолките.Готвят се на много тих огън,докато се изпари водата от киселото мляко.Ястието се прехвърля в тавичка и се поръсва с пармеджана ,като се запича за 5-7 мин на силна фурна,до леко зачервяване.В малък съд се загрява маслото с 1 с.л.зехтин и се слагат каперсите за за 3-4 мин.Филето се сервира в платна чиния ,залято със соса от каперсите,гарнирано с прясна айсберг салата !Здравословно,диетично и вкусно!Перфектно е и за гости!
Уникален ден ви желая!
Умна кухня,Сряда 07.08.13,ден 64!
Умна кухня,Четвъртък 08.08.13,ден 65!