Постинг
21.07.2013 21:59 -
Умна кухня,Неделя 21.07.13,ден 48-ми!
Неделя 21.07.13,ден 48-ми!
Няма да посочвам количества на продуктите, те ще зависят изцяло от това, колко гъби искате да приготвите. Подгответе си следните продукти:
печурки ( в подходящ за пълнене размер),
бяло саламурено сирене,
кашкавал,
масло,
сол и черен пипер на вкус,
няколко скилидки чесън
Това е всичко. Обикновено, човек има основните продукти в хладилника си, така че ако си набави гъбките, ще може веднага да запретне ръкави.
Фурната се загрява на 200 градуса.
Печурките се почистват, пънчетата се отстраняват внимантелно.
Гъбите се нареждат в тавичка.
Във всяка гъбка се слага малка бучица масълце, сол и черен пипер на вкус. В тавичката, на дъното, се сипва съвсем мъничко водичка и тавата се слага в загрятата фурна.
След 5-10 минути (времето зависи от големината на гъбите), тавата се изважда, във всяка гъбка се слага малко от ситно накълцаните скилидки чесън, отгоре - бучица сирене и накрая върху сиренето тънко резенче кашкавал.
Гъбите се връщат във фурната и се допичат, докато кашкавала приятно се зачерви.
* Пънчетата може да използвате в друго ястие или супичка, или пък да ги сложите в тавичката около пълнените гъби, за да се запекат и те.
Днес е много добре.....спорт....музика....чудесен тонус!
Изпих един хубав шейк ванилия......най –доброто хранене след спорт!
Рецептата за днес: „ПЪЛНЕНИ ГЪБИ”
Пълнени гъби - лесно и вкусно! Пълнила съм гъби с какво ли не - с кайма, с колбас и кашкавал, със синьо сирене и още, и още. Знаете, възможностите са доста. Сега обаче, ще ви покажа тези пълнени гъбки, които аз харесвам най-много. Рецептата е много семпла, много лесна за приготвяне, но комбинацията от вкусове ми е любима.Няма да посочвам количества на продуктите, те ще зависят изцяло от това, колко гъби искате да приготвите. Подгответе си следните продукти:
печурки ( в подходящ за пълнене размер),
бяло саламурено сирене,
кашкавал,
масло,
сол и черен пипер на вкус,
няколко скилидки чесън
Това е всичко. Обикновено, човек има основните продукти в хладилника си, така че ако си набави гъбките, ще може веднага да запретне ръкави.
Фурната се загрява на 200 градуса.
Печурките се почистват, пънчетата се отстраняват внимантелно.
Гъбите се нареждат в тавичка.
Във всяка гъбка се слага малка бучица масълце, сол и черен пипер на вкус. В тавичката, на дъното, се сипва съвсем мъничко водичка и тавата се слага в загрятата фурна.
След 5-10 минути (времето зависи от големината на гъбите), тавата се изважда, във всяка гъбка се слага малко от ситно накълцаните скилидки чесън, отгоре - бучица сирене и накрая върху сиренето тънко резенче кашкавал.
Гъбите се връщат във фурната и се допичат, докато кашкавала приятно се зачерви.
* Пънчетата може да използвате в друго ястие или супичка, или пък да ги сложите в тавичката около пълнените гъби, за да се запекат и те.
Умна кухня,Сряда 07.08.13,ден 64!
Умна кухня,Четвъртък 08.08.13,ден 65!
Умна кухня,Петък 09.08.13,ден 66!
Умна кухня,Четвъртък 08.08.13,ден 65!
Умна кухня,Петък 09.08.13,ден 66!
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари