Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2013 14:12 - Умна кухня,Вторник 16.07.13,ден 43-ти!
Автор: mariaaaa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 383 Коментари: 0 Гласове:
0



 Вторник 16.07.13,ден 43-ти!

Говорят си три приятелки:

- Момичета, а ако се окажете на необитаем остров с мъж, кой бихте избрали?

- Аз бих избрала Джони Деп, - казва едната.

- Аз бих избрала Брад Пит, - казва втората.

- А аз бих избрала симпатичен общопрактикуващ лекар с хоби лов и риболов.

 

Днес имам нужда от нещо по –силно и ароматно,и въпреки ,че не е много желателно,комбинирам моят любим шейк „ТРОПИК”  с половин банан ,слагам в блендер с 250 гр.кисело мляко,200 гр,минерална вода и 3-4 бучки лед   и пасирам.

И освен, че е уникално вкусно,само със закуската си ,давам необходимите за деня на организма си витамини и минерали!Този коктейл ме държи сита 3-4 часа,леко ми е,енергично само с 220 кал.,без мазнини!

Обяд:” ЗЕЛЕНЧУКОВ БОРШ” с „Телешки кюфтенца на фурна”

За борша-необходими продукти;

-300 гр.прясно българско зеле

-2 тиквички

-1 глава лук

-1 глава цвекло(по желание)

-чесън

-магданоз,копър,сол,зехтин,лимон

-2 моркова

-1 зелена чушка

-1 червена чушка

В голяма тенджера се слагат 2-3 пръста вода и сол.След като кипне започват да се слагат предварително подготвените зеленчуци- настърганите на едро ренде тиквички,моркови и цвекло(също на ренде),ситно нарязаното зеле,лук и чесън,чушките също!Всичко това се задушава много добре ,като се добавя гореща вода ,до получаване на гъста  плътна супа.Когато е готово, се добавят ситно нарязаните копър и магданоз.

При изключен вече котлон ,се овкусява с 2 с.л.зехтин и още малко сол.Сервира се горещ борш с парче лимон и по желание с лъжица сметана.

Получава се голямо количество супа,която се слага (когато изстине)в хладилника, и при употреба се затопля само необходимото количество в момента.Много е удобно да имаш подръка здравословна ,вкусна, ароматна,без никакви консерванти топла храна.

„ТЕЛЕШКИ КЮФТЕНЦА”

Необходими продукти за 10 кюфтета;

 

-        500 гр.прясно смляна телешка кайма –от флейки

-        1 глава лук

-        1 връзка пресен лук

-        Сол,зехтин

-        1 л.кисело мляко

-        Пресен босилек

-        Смлян кимион

-        Черен пипер

-        1 люта чушка(по желание

-        1 яйце

-        Чубрица

В купа се слага каймата  и всички изброени продукти,пресните билки и лука много ситно нарязани.Омесват се хубаво с ръце и се оформят средно голями кюфтенца ,като при оформянето им,ръцете непрекъснато се топят във вода.

Фурната със добре намаслена тава се загряват силно на 220 градуса и така се подреждат кюфтетата.Пекът се около 15-20 мин.до приятно зачервяване!

Поднасят се топли ,гарнирани с пресен зеленчук!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mariaaaa
Категория: Други
Прочетен: 86546
Постинги: 121
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930