Чапаев се явява на изпит в академията. Навън го чака Петка.
- Какво стана, Чапаев, взе ли изпита?
- А бе, остави. Питаха ме колко прави 0,5 + 0,5. С цялата си душа чувствам, че е равно на литър, но не знам как да го изразя математически.
Днес ще ви представя едно от най –харесваните от мен индийски ястия
„ПАЛАК ПАНИР” се казва. Тази рецепта не е оригинална,защото няма кой да ми каже как се прави,но аз съм яла и съм я правила на мои гости, с който заедно сме я яли в Индия и се получава доста добре !
Необходими продукти;
-спанак 500 гр(пресен или замразен)
-сирене тофу(но ако нямате може и бяло сирене)-200 гр.
-2-3 супени лъжици сметана
-сол, зехтин
- масала или къри (ако нямате масала)
Пресния спанак се измива и се нарязва и се слага в дълбок тиган с малко вода и зехтин и се задушава много добре , а ако е замразен се слага направо в тигана ,пак с малко водичка и зехтин ,и така се размразява и сварява.След като стане готов,спанака се осолява много малко,слага се сиренето тофу (или бялото)нарязано на кубчета 1х1 см.горе-долу,сметаната и масалата(кърито).Разбърква се много внимателно,за да се запазят цели кубчетата сирене,и се изчаква само да кипне за 1 минутка и се дърпа от огъня.
Ще се изненадате от ефекта и вкуса на това интересно ястие!
Поканете и гости!
Умна кухня,Четвъртък 08.08.13,ден 65!
Умна кухня,Петък 09.08.13,ден 66!