Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2013 14:15 - Умна кухня,Сряда 17.07.13,ден 44-ти!
Автор: mariaaaa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове:
0



 Сряда 17.07.13,ден 44-ти!

 

Чапаев се явява на изпит в академията. Навън го чака Петка.

- Какво стана, Чапаев, взе ли изпита?

- А бе, остави. Питаха ме колко прави 0,5 + 0,5. С цялата си душа чувствам, че е равно на литър, но не знам как да го изразя математически.

 

Днес ще ви представя едно от  най –харесваните от мен индийски ястия

„ПАЛАК ПАНИР” се казва. Тази рецепта не е оригинална,защото няма кой да ми каже как се прави,но аз съм яла и съм я правила на мои гости, с който заедно сме я яли в Индия и се получава доста добре !

Необходими продукти;

-спанак 500 гр(пресен или замразен)

-сирене тофу(но ако нямате може и бяло сирене)-200 гр.

-2-3 супени лъжици сметана

-сол, зехтин

- масала или къри (ако нямате масала)

Пресния спанак се измива и се нарязва и се слага в дълбок тиган с малко вода и зехтин и се задушава много добре , а ако е замразен се слага направо в тигана ,пак с малко водичка и зехтин ,и така се размразява и сварява.След като стане готов,спанака се осолява много малко,слага се сиренето тофу (или бялото)нарязано на кубчета 1х1 см.горе-долу,сметаната и масалата(кърито).Разбърква се много внимателно,за да се запазят цели кубчетата сирене,и се изчаква само да кипне за 1 минутка и се дърпа от огъня.

Ще се изненадате от ефекта и вкуса на това интересно ястие!

Поканете и гости!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mariaaaa
Категория: Други
Прочетен: 86542
Постинги: 121
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930