Детска мъдрост: ако мама се смее на вицовете на татко, значи вкъщи има гости.
*
„ЗЕЛЕНЧУКОВО КАРПАЧО”
Това е рецепта от Италия и представлява телятели от тиквички ,приготвени във суров вид –тип салата!Само ако знаете колко е вкусно!?
Необходими продукти;
-3 много пресни по малки млади тичвички
-1 глава чесън
-сирене „Пармезан”
-оцет,лимон,сол,зехтин
-връзка копър
В голяма купа тичвичките се оформят с белачката за картофи на много тънки ленти.Получава се като купа пълна с талятели.Чесъна се обелва и счуква във хаванче със сол и се слага в тиквичките на ленти.Копъра се нарязва на ситно и той отива в купата.Слага се лъжица оцет, сока от 1 лимон,зехтина.Всичко се разбърква много добре и отгоре се слага пармезана нарязан на едри люспи.Заложете на това ястие.Няма да съжалявате!
Умна кухня,Четвъртък 08.08.13,ден 65!
Умна кухня,Петък 09.08.13,ден 66!