Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 26.06.2013 00:07
Рибните ястия продължават.......днес има ципура на скара....много..много вкусна!Освен това направих и едно мое гръцко ястие с мидите.Казва се „САГАНАКИ”
Необходими продукти:
-една голяма глава лук
-1-2 зелени пресни чушки
-1 голям или 2 по-малки домата
-парче сирене
-200-300 гр.миди.
Мидите се задушават в много малко вода за 3-4 мин. И водата се изхвърля!
Лука се нарязва много на ситно и се слага в по дъбок тиган с малко зехтин,за 2-3 мин.не се пържи и задушава,само леко се завърта в мазнинката,слагат се сварените миди,бързо се добавят и 2-те чушки ,също нарязани много наситно,пак се завартат само за 2-3 мин,доматите –обелени и те ситно нарязяни,пак за -2 -3 мин.,сиренето се натрошава с вилица и се слага накрая в ястието-веднага се маха от котлона!Вкусът му трябва да е свеж,хрупкав и почти суров-пробвайте-много..много е вкусно и бързо!
Спокойна нощ!
Умна кухня,Неделя 11.08.13,ден 68!
Умна кухня,Понеделник 12.08.13,ден 69!